PATRIOT 2017-11-04T00:26:41+00:00

MILITÄR KVALITET – MODERN KOMFORT

UAZ Patriot är ett terrängfordon med fokus på hög kvalitet, tillförlitlighet och extrema körförhållanden. Till skillnad mot andra SUVar är UAZ Patriot i första hand en renodlad terrängbil, och först därefter en stadsbil. Differentiallåsning, hög markfrigång och rambyggt chassi ger dig oförglömliga upplevelser när du ger dig ut för att erövra de mest svårtillgängliga platserna i landet. Detta betyder dock inte att man har tummat med komforten, tvärtom är den utrustad med alla moderna bekvämligheter samt hög säkerhetsstandard både passivt och aktivt, vilket gör det till en utmärkt partner även under stadskörning.

Provkör och känn efter själv.

EXTERIÖR

DESIGN

UAZ Patriot är en stor och rymlig bil för hela familjen som utstrålar både styrka och säkerhet, men framför allt flexibilitet och komfort. UAZ Patriot finns i 7 färger och 16 tums stål- eller 16/18 tums aluminiumfälgar beroende på modell.

KVALITET

Alla detaljer på UAZ Patriot är framtagna med tanke på både design och funktion. Stora infällbara sidospeglar lackade i karossfärg med LED-blinkers, moderna strålkastare med LED-varselljus, starka dimljus med glaslinser samt LED-bromsljus gör bilen mer synlig i trafiken.

OFFROAD

UAZ Patriot en riktig upptäckare. Den har exceptionell terrängkapacitet med 210mm markfrigång, främre infallsvinkel på 35°, bakre infallsvinkel på 30° samt 500mm vadningshöjd. PT 4WD implementeras med hjälp av Huyndai Dymos pålitliga fördelningsväxel med en utväxling på 2,542. Som tillval finns även Eatons elektroniskt låsbara bakre och främre differential som kan installeras i alla modeller. Den möjliggör ytterligare förbättrad terrängkapacitet med en enkel knapptryckning.

INTERIÖR

DESIGN

Den balanserade interiören i UAZ Patriot är uppenbar i varje detalj. De vertikala delarna i aluminiumlook matchar detaljerna på ratten och kromdetaljerna på centerkonsollen matchar sidorna på ventilationsgallren. Läderklädsel finns som tillval där mittsektionen av sätet samt nackstödet är av perforerat läder. Förutom sätena kan du också välja läderöverdrag till ratten, växelspaken och parkeringsbromsen, beroende på modell.

INSTRUMENTPANEL

UAZ Patriot har en ny instrumentpanel med 3-ekrad eluppvärmd läderratt med kontroller. Multifunktionsratten ger dig access till farthållare, mediasystemet och hands-free. Rattstången på UAZ Patriot är justerbar i höjd- och djupled och har moderna funktionsarmar med utökad funktionalitet. Kontrollerna för temperatur och luftkonditionering återfinns bekvämt placerade i mitten av konsollen.

TOUCHSCREEN

Till UAZ Patriot finns ett mediasystem med 7 tums touchscreen med Full HD, AM/FM/MP3, USB/AUX-portar och 6 högtalare. Systemet innehåller också parkeringsradar, backkamera, kompass samt Navitel navigationssystem. Skärmen är placerad så att skärmen ligger i nivå med resten av instrumentpanelen och har utmärkt läsbarhet och bred betraktningsvinkel vilket gör det möjligt även för passageraren i framsätet att övervaka funktionerna.

KOMFORT

UAZ Patriot är väl förberedd för den kalla årstiden. Förutom uppvärmda framsäten, sidospeglar och bakruta finns också programmerbar parkeringsvärmare, uppvärmning av hela vindrutan samt uppvärmda baksäten som tillval. Detta ger UAZ Patriot en klar konkurrensfördel i jämförelse med andra terrängfordon. Självklart är ratten också eluppvärmd. UAZ Patriot har 1-zons klimatanläggning med styrenhet i mittkonsolen och en värmare med separat fläkt och justerbara ventiler för passagerare i baksätet.

BAGAGEUTRYMME

UAZ Patriot kännetecknas av imponerande dimensioner som erbjuder dig mer användbart utrymme. Med nedvikta baksäten kan lastkapaciten ökas från 1130 liter (mätt upp till taket) till en imponerande volym av 2415 liter.

SÄKERHET

STABILITET

UAZ Patriot har rambyggt chassi med krängningshämmare fram och bak, som garanterar säkerheten även på de mest ojämna och oframkomliga vägarna. För att ytterligare förbättra den passiva säkerheten har UAZ förstärkt ramverket i golvet, lagt till fler fästpunkter i chassit för karossen, förstärkt de främre karossidorna samt designat en ny energiabsorberande rattstång.

KROCKKUDDAR

Samtliga UAZ Patriot modeller har förar- och passagerarkrockkuddar som standard. Framsätena har trepunktsbälten med bältessträckare, belastningsbegränsare och höjdjustering. I baksätet finns trepunktsbälten på alla platser, L-formade nackstöd på ytterplatserna och det säkra ISOFIX fästsystemet för barnstolar.

ESP

UAZ Patriot har uppgraderat den aktiva säkerheten med elektronisk stabilitetskontroll (ESP) i samarbete med det tyska företaget Robert Bosch. ESP-systemet kalibrerades under en tvåårsperiod samtidigt som fullskaliga vägtester genomfördes i Tyskland för sommarväglag och i Sverige för vinterväglag. ESP-systemet hjälper till att styra bilen när det finns en ökad risk för sladd, glidning eller vältning. Det är möjligt att stänga av ESP-systemet med en knapp på mittkonsolen.

BROMSSYSTEM

UAZ Patriot har låsningsfria bromsar (ABS) och elektronisk bromskraftsfördelning (EBD).
Antispinnsystemet (TCS) kontrollerar motorns vridmoment och bromssystem för att förhindra att drivhjulen spinner. Kurvbromssystemet (CBC) fördelar bromskraften mellan hjulen vid bromsning i kurvor. Hydraulisk bromsassistans (HBA) aktiveras i nödsituationer för att bromsa effektivare. Offroad-läget kan aktiveras med en knapp på mittkonsolen för att uppnå mer effektiv bromsning på löst underlag.

TERRÄNGEGENSKAPER

Militär 4-hjulsdrift ingår som standard och du växlar mellan 2WD och 4WD med elektronisk omkopplare som även kan användas när bilen är i rörelse. Med terrängknappen intryckt anpassar bilen antisladd- och bromssystem till terrängkörning. Differentialspärrar finns som tillval. Backstartsystemet (HHC) förhindrar att bilen rullar bakåt vid start i backar genom att ha bromsen är aktiverad i två sekunder efter att man släppt bromspedalen.

PARKERING

För säker parkering är UAZ Patriot utrustad med en bakåtriktad kamera och 4 bakre parkeringssensorer. Som tillval kan 2 främre parkeringssensorer läggas till. På- och avaktivering sker med en knapp på mittkonsolen. Backkameran slås på när du sätter i backväxeln. Styrvinkelsensorn kompletterar backkamerans bild med dynamisk data från de fyra bakre och två främre parkeringssensorerna samt avstånd till eventuella hinder.

TEKNIK

BENSINMOTOR

Fyrcylindrig ZMZ-40906 på 2,7 liter. Motorn levererar 134,6 hk (99 kW) vid 4600 rpm med max vridmoment på 217 Nm vid 3900 rpm. EURO-6

TRANSMISSION

Växellådan är 5-växlad, manuell i alla modeller. Fördelningslådan är 2-växlad (utväxling på låg växel i=2,542).

MODELLER

CLASSIC

JÄMFÖR MODELLER
 • Krockkudde förarsäte
 • Trepunktsbälten
 • Svarta ytterbackspeglar och handtag
 • 2-växlad fördelningslåda med mekanisk omkopplare

STANDARD

JÄMFÖR MODELLER
 • Krockkuddar fram
 • Bältessträckare och belastningsbegränsare fram
 • Eluppvärmda sidobackspeglar
 • Justerbar ratt i höjd- och djupled
 • 2-växlad fördelningslåda med elektronisk omkopplare
 • ABS och EBD

COMFORT

JÄMFÖR MODELLER
 • 16 tums aluminiumfälgar
 • Luftkonditionering (AC)
 • Parkeringsradar bak med 4 sensorer
 • Eluppvärmda framsäten
 • Ljudsystem med AM/FM/MP3/USB och 4 högtalare

PRIVILEGE

JÄMFÖR MODELLER
 • 18 tums aluminiumfälgar “Kalahari”
 • Mediasysytem med 7 tums touchscreen med navigation och 6 högtalare
 • Eluppvärmd multifunktionsratt i läder
 • Backkamera och parkeringsradar fram med 2 sensorer
 • ESP, TCS, CBC, HHC, HBA och Offroad-läge

STYLE

JÄMFÖR MODELLER
 • 18 tums aluminiumfälgar “Sahara”
 • Klimatkontroll (ACC)
 • Läderklädsel
 • Eluppvärmda baksäten
 • Eluppvärmd vindruta

SPECIAL EDITION

JÄMFÖR MODELLER
 • World of Tanks Edition
 • Ratt, lädersäten och främre armstöd i World of Tanks design
 • Mediasystem i World of Tanks design
 • World of Tanks-skylt bak

SPECIFIKATIONER

CLASSIC STANDARD COMFORT PRIVILEGE STYLE SPECIAL
Längd 4750 mm 4785 mm
Bredd m/u speglar 2110 mm/1900 mm
Höjd 1910 mm 2005 mm
Antal sittplatser 5 st
Hjulbas 2760 mm
Spårvidd fram/bak 1600/1600 mm 1610/1610 mm
Markfrigång 210 mm
Infallsvinkel fram/bak 35°/30°
Vadningsdjup 500 mm
Vändradie 6800 mm
Bagageutrymme (VDA) insynsskydd/tak/vikta baksäten 650/1130/2415 liter
Tjänstevikt 1988 kg
Bruttovikt 2640 kg
Max lastvikt 652 kg
Max dragvikt, bromsat släp 2500 kg
Max dragvikt, obromsat släp 750 kg
Max totalvikt fordon & släp 5150 kg
Motor ZMZ-40906
Antal cylindrar 4 st
Cylindervolym 2693 cm³
Max prestanda 99 kW (134,6 hk) @ 4600 rpm
Max vridmoment 217 Nm @ 3900 rpm
Bränsle Blyfri 95
Drivning 4×4 (2H, 4H, 4L, 4L+DL)
Växellåda 5-växlad, manuell
Fördelningslåda 2-växlad (låg växel i=2,542)
Utväxling på bakaxeln i=4,625
Miljöklass Euro 6
CO2 utsläpp stad/landsväg/blandad 414/228/297 g/km
Bromsar fram Skivbromsar
Bromsar bak Trumbromsar
Upphängning fram Stel hjulaxel med spiralfjädrar och krängningshämmare
Upphängning bak Stel hjulaxel med bladfjädrar och krängningshämmare
Däckdimensioner 225/75 R16, 235/70 R16, 245/60 R18
Maximal hastighet 150 km/h
Acceleration 0-100 km/h 10,4s
Bränsleförbrukning stad/landsväg/blandad 18,1/9,8/12,8 l/100 km
Bränsletank 68 liter